online begeleiding

Online begeleiding bij stress?

Online counselling is net zo effectief als fysieke begeleiding

Hoe werkt Online Counselling?


Online counselling is net zo effectief en goed toepasbaar als de begeleiding in de praktijk. De werkwijze is hetzelfde als fysieke 1-op-1 begeleiding. Net als tijdens de gesprekken in de praktijk krijg je persoonlijke aandacht, gerichte oefeningen en ondersteuning en indien nodig ook feedback per e-mail. 

Werkwijze bij online counselling

Allereerst heb je een goede internetverbinding nodig. Online counselling vindt plaats via Microsoft Teams. Je krijgt van mij per e-mail een uitnodiging voor het gesprek en de link voor de sessie. Eén dag van tevoren krijg je een reminder voor onze afspraak. Door op de link te klikken kom je direct binnen bij Teams en zal ik jou toelaten tot het gesprek. Gebruik je Teams nog niet, dan zal je gevraagd worden om deze te installeren. Dit is een kosteloze beveiligde applicatie.


Het voordeel van online counselling 

Heb je na een online sessie nog vragen of wil je nog iets kwijt wat je vergeten was tijdens het gesprek, dan kan je dat via e-mail aan mij doorgeven. Ik reageer meestal dezelfde dag en zal je zowel tips en advies, als huiswerk en oefeningen mailen. Hetzelfde geldt ook voor mij. Als ik nog iets ben vergeten te vragen of te zeggen, dan zal ik jou mailen. Zo kan je namelijk nalezen wat je nog wilde vragen, of welk advies of tips je daarover hebt gekregen.

Ook op online counselling zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik hier.

Betaling en vergoeding counselling sessies

Na elke sessie krijg je per e-mail een digitale factuur van mij. Deze dien je binnen 8 dagen aan mij te voldoen. In overleg kan eventueel een betaalverzoek naar je gestuurd worden, dan kan je de betaling digitaal doen. De digitale factuur kan je gebruiken om te declareren bij je zorgverzekeraar wanneer je aanvullend verzekerd bent voor ziektekosten. Check altijd vooraf je polis of bel met je zorgverzekeraar om te informeren hoe je verzekerd bent. Counselling valt onder alternatieve zorg, sommige zorgverzekeraars vergoeden het onder psychosociale begeleiding. Door mijn register lidmaatschap bij de ABvC en de RBCZ worden mijn diensten door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed. Je betaalt geen eigen risico vanwege vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Een note voor de afspraken

We houden ons allebei aan de gemaakte afspraken. Deze zetten we net als bij counselling in de praktijk vast in een counsellingovereenkomst. Het is de bedoeling om op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn. Ben je dat niet en heb je niet min. 24 uur van te voren de afspraak geannuleerd, dan wordt de voor jou gereserveerde tijd alsnog in rekening gebracht. Op al mijn diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Online counselling kan preventief of curatief ingezet worden bij

       - Relatieproblemen, bijv. afstand en onbegrip, (dreigende) scheiding, opvoeding of problemen met ouders

       - Rouw of verlies

       - Werkstress en werkrelaties, bijv. werktevredenheid, doorgroeimogelijkheden, uitsluiting, communicatieverstoring

       - Persoonlijke ontwikkeling

       - HSP zijn, bijv. wanneer jij je anders voelt of anders behandeld wordt, verlegen bent, je grenzen niet aangeeft

       - Communicatie problemen, bijv. in privé en werk relaties

       - Grenzen leren aangeven, bijv. voor jezelf leren opkomen, positief assertief zijn

       - Depressieve gevoelens of angsten

       - Emotionele stress door (bevallings)trauma of PTSS, bijv. na het meemaken van (auto) ongeluk, ramp, bevalling 

       - Zingeving of spirituele ontwikkeling

       - Leefstijlverbetering, mindset veranderen en gewoontes afleren, bijv. bij vitaliteit verlies, overgewicht of moeheid

Wil jij je vrij van stress voelen en klachtenvrij leven?


Ja! Ik wil stress en klachtenvrij leven

in balans zijn