gesprek

Je vitaliteit en leefstijl verbeteren?

In korte tijd zit je weer lekker in je vel

Zit jij lekker in je vel?

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit of vitaal zijn betekent dat je optimaal functioneert, zowel mentaal en emotioneel, als in maatschappelijke zin. Om vitaliteit te bevorderen en te behouden, heb je een goede leefstijl nodig, want fysiek vitaal zijn is erg belangrijk om mentaal goed te kunnen functioneren. Lichaam en geest zijn namelijk niet van elkaar gescheiden en beïnvloeden elkaar continu.

Hoe kan je vitaal zijn?

Om vitaliteit en leefstijl in harmonie te hebben, is er veel zelfdiscipline en veerkracht nodig. De meeste mensen hebben onder normale omstandigheden die veerkracht wel. Soms lukt het niet en vervallen we in oude patronen waardoor we minder fijn in ons vel zitten. We bewegen minder, ons voedingspatroon verandert en we nuttigen minder goede voedingsmiddelen waardoor we klachten kunnen ontwikkelen.

Stressvol leven helpt niet echt

Vooral een goede leefstijl is vrijwel voor alle mensen in onze westerse cultuur lastig, aangezien we een snel en stressvol leven leiden dat gericht is op prestatie. We nuttigen liever een snelle maaltijd, drinken vrijwel geen water maar wel koffie en thee en bewegen niet vaak genoeg op een dag, ook al weten we dat dit niet gezondheid bevorderend is.

Leefstijl is van belang om je fit en lekker in je vel te voelen

Tijdens een leefstijlverbetering of het ontwikkelen van een blijvende gezonde leefstijl ligt de focus op wat gezonde voeding is, wat voldoende bewegen betekent en hoe ontspanning in te bouwen en rustmomenten te pakken in een al te druk leven. Je krijgt alle aandacht, tips en advies voor het verbeteren van jouw voedingspatroon, meer beweging en herstelmomenten.

Vitaliteitscoaching

Bij een Vitaliteit bevorderingstraject ligt de focus op jouw mentale, emotionele en maatschappelijke welzijn. We werken samen door middel van een vitaliteitsplan. We kijken niet alleen naar jouw fysieke aspecten zoals voeding, beweging en herstelmomenten, maar ook naar de mentale factoren zoals emotioneel welzijn, positieve gedachten, hoe tevreden je bent ook in werk en welke doelen je in je leven hebt.

Dit zijn levensgebieden en factoren die medebepalend zijn of je lekker in je vel zit, je je vitaal voelt en je je leven voluit leeft.

Als vitaliteits- en leefstijlcoach zal ik je dus motiveren, begeleiden en ondersteunen, zodat je zowel je fysieke als geestelijke welbevinden gaat ervaren en je leert hoe je dit in balans kan houden. Je leert bovendien om positief te blijven denken, ook wanneer het minder gaat.

Vitaliteit en Motivatie bij (werk)stress?

Leuk werk hebben en met plezier naar het werk gaan is voor ieder mens belangrijk. Je brengt het grootste deel van je dagen op het werk door en daarom is een fijne werksfeer alsook balans in werkdruk en werkinhoud van belang voor gemotiveerd je werk te blijven doen. Bedrijven veranderen en daarmee de eisen en inhoud van werk ook. Voor veel mensen kan zo’n verandering stress opleveren en voor gezondheidsklachten of zelfs problemen zorgen. De motivatie om met plezier te werken zakt dan ook en het bespreekbaar maken van wat er speelt is voor velen een belemmering. Zij lopen vaak lang met frustratie rond maar spreken dit niet uit.

Pas als ze met lichamelijke klachten te maken krijgen zoals hoofdpijn, stijve spieren, concentratie- en slaapproblemen of zich uitgeput voelen, gaan zij naar de dokter en melden ze zich ziek. Deze klachten kunnen leiden tot o.a. burn out en soms gaat het om bore-out (ziek door verveling op het werk, vaak voornamelijk routinewerk). De symptomen zijn bij beide varianten hetzelfde. De motivatie om te gaan werken verdwijnt vaak en de vitaliteit is op een laag niveau. Mogelijkheden zien om te herstellen is vaak niet aan de orde omdat deze mensen dan voornamelijk in beperkingen denken.

Mijn begeleiding bij Vitaliteit bevordering is doeltreffend en effectief 

Als Stress counsellor ben ik gespecialiseerd in stresshantering en communicatieverbetering. Als Vitaliteitscoach ben ik gespecialiseerd in leefstijlverbetering en vitaliteit bevorderen. Ik combineer methodieken van beide specialisaties en werk zowel persoons- als probleemoplossing gericht. Het doel is om jou tijdens een kort counselling en coachingstraject te helpen om je stress woorden te geven, je probleem te begrijpen en mogelijkheden te vinden om het plezier in je werk te herstellen.

Mijn begeleiding is doeltreffend, omdat ik op een holistische wijze jou als persoon zal leren te denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Dit is mogelijk door het maken van duidelijke en realistische doelstellingen, persoonlijke effectiviteit te onderzoeken, mindfulness en het geven van positieve feedback. Daarnaast krijgt je gezondheidstips en handvatten om je fit te voelen. Fitte mensen zijn immers productiever en positief.

Waarom kiezen voor Counselling Consult?

Ik ben oprecht geïnteresseerd in het psychisch welzijn en fysieke gesteldheid van iedere persoon en zal je door middel van persoonlijke gesprekken en soms met oefeningen, helpen om je probleem inzichtelijk te krijgen en deze duurzaam op te lossen.

Het bespreekbaar maken van een probleem met anderen in je eigen omgeving is vaak een kwelling voor veel mensen. Je bent bang voor het oordeel van de ander of om de ander te verliezen. Daarom is het aanleren van communicatievaardigheden een onderdeel van mijn begeleiding. Zo kan je leren om je grenzen moeiteloos aan te geven en te bewaken, zodat er duidelijkheid is voor een ieder en dat zonder schuldgevoel.

Je wordt geholpen je probleem te verwoorden en je wordt ondersteund door mij om daadwerkelijk stappen te zetten voor verandering in jouw situatie. Ieder traject is op maat en is afgestemd op de specifieke hulpvraag van mijn cliënt. Mijn werkwijze is volgens de SMART methode en is daarom bijzonder effectief.

Wil jij lekker in je vel zitten?