gesprek

Bewust leven met minder stress?

Ja! Dat kan jij ook leren

Welkom op mijn persoonlijke pagina

Ik ben Daniela Petkovski, afkomstig uit Macedonië en  woon sinds 1991 in Nederland, ben getrouwd en moeder van twee kanjers. Ik ben van nature heel positief ingesteld, zelfs wanneer ik het moeilijk heb en tracht om positiviteit over te brengen op anderen, zowel in mijn werk alsook privé.

Ik ben niet zomaar counsellor geworden

Sinds mijn 10e levensjaar droomde ik om later mensen te helpen met hun emoties en gevoelens en de problemen die ze daarmee ervaren. Sindsdien al lees ik boeken over het psychisch welzijn, het brein en processen die ons gedrag en lichaam beïnvloeden.

Van beroep ben ik Stress counsellor en vitaliteitscoach, voor mij de perfecte combinatie om mijn cliënt optimaal te kunnen helpen aan zelfbewustzijn en zijn eigen veerkracht, in welke situatie dan ook. Tijdens mijn counselling traject krijg je inzichten in zowel de problemen die je ervaart, als in je emoties en je mogelijkheden die er zijn om te leven met minder stress. Er zijn namelijk altijd mogelijkheden voor persoonlijke groei. Daar wil ik graag aan bijdragen en jou begeleiden om je mogelijkheden te benutten.

Bekijk hieronder mijn werkwijze

Missie en Visie

Gezondheid is een waarde, zowel psychische als fysieke gezondheid doen ertoe en ons lichaam en mind zijn niet van elkaar gescheiden. Hierdoor ontstaat een wisselwerking van klachten wanneer we psychisch of fysiek ons minder goed voelen. Hoe wij onszelf ervaren, stralen we ook uit naar buiten toe. Vaak zijn het denkpatronen en aangeleerd gedrag die ons doen twijfelen aan onszelf, vanuit moeten voldoen aan verwachtingen van anderen. Dit zorgt veelal voor emotionele stress, problemen en geen zicht hebben op een oplossing. Toch is elk mens in staat om voor zichzelf te bepalen wat hem of haar gelukkig maakt en wat hij of zij nodig heeft om zich goed te voelen, zelfs wanneer sprake is van ziekte.

Missie

Mijn missie is om zoveel mogelijk cliënten te helpen aan zelfbewustzijn, naar inzicht in hoe hun denkpatronen voor het ervaren van problemen zorgt. Ik wil ze graag leren te denken in mogelijkheden in plaats van in hun beperkingen. Hun kansen te zien en te benutten, maar vooral dat ze zelf veerkrachtig genoeg zijn om voor zichzelf te staan en te stralen, zelfs wanneer sprake is van ziekte.

Werkwijze

In mijn praktijk voor counselling vind je een rustige en open sfeer waar je jezelf kan zijn. Niemand die over je gaat oordelen, wel iemand die aandachtig naar je verhaal gaat luisteren. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open houding, transparantie, empathie en volledige acceptatie van mijn cliënt.

Counselling traject

Het eerste gesprek is oriënterend om te bekijken of wij een klik hebben met elkaar en om jouw hulpvraag te bespreken. Hebben we een klik en wil jij door met counselling, dan maken we afspraken met elkaar en zetten we deze vast in een counsellingovereenkomst. We houden ons allebei aan de gemaakte afspraken en zullen samenwerken om jou zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden naar een duurzame oplossing voor jouw emotionele probleem.

Vertrouwelijkheid 

Alles wat wij bespreken is vertrouwelijk en wordt door de counsellor niet gedeeld met derden zonder voorafgaande toestemming van jou. Ik ben gebonden aan mijn beroepscode en heb daarmee geheimhoudingsplicht.

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig voor counselling.  

Opleiding en erkenning

Als register counsellor en erkend therapeut door de ABvC en de RBCZ, word ik geacht om mijn kennis op peil te houden zodat de kwaliteit van de zorg gewaarborgd wordt. Om deze erkenningen te verkrijgen en te behouden worden hoge eisen gesteld aan zowel opleidingen, bij- en nascholingen, het volgen van inter- en supervisies. 

Opleiding 

Ik ben op HBO en Post HBO niveau geschoold, zowel in counselling als in psychosociale/medische basiskennis volgens Plato normen (PSBK). Ieder jaar volg ik nieuwe bij- en nascholingen, zowel met betrekking tot counselling, als voor de PSBK en volg ik meerdere inter- en supervisies. Alleen zo kan de kwaliteit van mijn kennis en verleende zorg gewaarborgd worden.

Mijn volledige CV vind je hier.

Vergoeding Counselling

Bovengenoemde eisen worden ook door de zorgverzekeraars aan ieder registerlid ABvC®  en RBCZ® gesteld om onze diensten deels te vergoeden. Vergoeding van counselling vindt plaats via de aanvullende zorgverzekering, mits je deze hebt afgesloten. 

Een trauma die mijn leven veranderde

Op 12 april 2009 waren wij met ons gezin en mijn schoonfamilie op weg naar een gezellig uitje toen we getroffen werden door een ernstig auto ongeluk. Ons vreugdevolle leven veranderde in een mum van tijd in een leven vol pijn, tranen, verdriet en therapieën.

Mijn hele gezin was getroffen door een hoogenergetisch trauma met veel kneuzingen, breuken en schok. Ik ben er zelf met o.a. kneuzingen en een whiplash -- mijn kinderen met wat lichtere fysieke klachten en allen met een (hoogenergetisch) psychisch trauma - redelijk uitgekomen. Mijn man niet. Hij lag met o.a. een hersenkneuzing op de intensive care gevolgd door operaties en medium care. Taferelen vanuit een ander bewustzijn deden zich bij hem voor. Hij kon zich later niets herinneren van wat er gebeurd is en hoe het gebeurd is.

Na een aantal prikken en stevige medicatie tijdens één enkele observatienacht in het ziekenhuis, mocht ik naar huis en naar een leven vol pijn en verdriet. Naar mijn kinderen (toen 4 en 6 jaar oud) die net een trauma hadden meegemaakt en niet bij me mochten blijven....